امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی انواع پرسها

تحقیق بررسی انواع پرسها دسته: ساخت و تولید
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 17

تحقیق بررسی انواع پرسها در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

تحقیق بررسی انواع پرسها در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

انواع پرسها


پرس هائیكه برای برش و فرمكاری اوراق فلزی به كار می روند دارای انواع مختلفی هستند كه هر كدام از آنها می توان در مواردی خواص مورد استفاده قرار داد. معمولی ترین نوع پرسها عبارتند از : پرسهای دستی (اهرمی و پیچی), پرسهای مكانیكی (پیچی اصطكاكی و لنگی یا ضربه ای) پرسهای پنوماتیكی و هیدرولیكی

1-پرسهای دستی :

الف – پرس اهرمی :

 این نوع پرس برای بریدن و سوراخكاری و فرمكاری های كوچك روی اوراق نازك فلزی بكار می رود . بدنه آن تقریباً شبیه قیچی اهرمی است كه بجای تیغه ثابت (تیغه تحتانی) قالب یا ماتریس و در مكان تیغه متحرك (تیغه فوقانی) بسته می شود . نیوس این پرسها بر حسب نوع اهرم بندی و طول اهرم دسته آنها متغیر است . از این نوع پرس در برشكاری گوشه های كار و سایر موارد مشابه آن نیز می توان استفاده كرد .

ب- پرس پیچی :

 این نوع پرس بوسیله بالا و پایین رفتن یك پیچ دنده ذوزنقه كارمی كند . سر پرس با گرداندن دسته فلكه متصل به پیچ ذوزنقه حركت عمودی نموده بالا و پایین می رود . پرس مزبور برای بریدن ورقه های نازك فلزی , جرم, مقوا و غیره مورد استفاده قرار می گیرد .

2- پرسهای مكانیكی :

الف – پرسهای پیچی اصطكاكی :

این پرس مجهز به دو چرخ طیار اصطكاكی بوده كه محور آنها بوسیله یك الكترو موتور دوران می كند . با گردش چرخ طرف چپ فلكه متصل به پیچ به حركت در آمده و پیچ همراه با سر پرس پایین می آید و در تماس چرخ طرف راست با چرخ فلكه عمل برگشت انجام می شود .چرخهای طرفین دارای یك حركت انتقالی جزئی در جهت افقی هستند هنگام پایین رفتن پیچ هر قدر كه چرخ  از مركز چرخ سمت چپ دورتر می شود سرعت زیاد تر شده و باین ترتیب سر پرس به طور ضربه ای با قالب زیر برخورد می كند . در موقع برگشت كه چرخ فلكه یا چرخ سمت راست اصطكاك دارد هر قدر به مركز چرخ نزدیك تر گردد سرعت آن كمتر می شود بالا و پائین رفتن سر پرسی از طریق حركت افقی چرخهای محرك و بوسیله یك سیستم اهرم بندی صورت می گیرد , این عمل در پرسهای كوچك با فرمان دستی و در پرسهای بزرگ به طور اتوماتیك انجام می شود .

ب- پرس لنگی یا ضربه ای :

این نوع پرس از معمولی ترین پرسها است كه در برشكاری , سوراخكاری و فرمكاری های كم عمق بكار می رود ,حركت از یك الكترو موتور و یك چرخ تسمه واسطه به چرخ طیار و محور لنگ منتقل شده , شاتون و ضربه زن را به حركت در می آورد . ماشین مزبور دارای یك میز قابل تنظیم بوده و از طریق پیچهای قطوری كه زیر آن قرار گرفته می تواند روی ریلهای عمودی بالا و پایین رود . همچنین كورس سر پرس یا ضربه زن نیز می تواند در هر پرس به كمك مكانیزم های خاصی كم و زیاد گردد .پرسهای لنگ به فرمهای مختلف ساخته می شوند . چرخ طیار و محور از راست به چپ در بالای بدنه قرار دارند تناز پرسهای لنگی ثابت بوده و متناسب با اندازه چرخ طیار و مقاومت برشی فلزی میل لنگ آنها می باشد .

3-پرسهای پنوماتیكی :

این نوع پرسها كه دارای یك سیلندر پیستون پنوماتیكی هستند غالباً در ابعاد ساخته شده و برای كارهای (سوراخكاری و فرمكاری روی اوراق نازك و همچنین جا زدن بوشها و غیره) از آنها استفاده می شود .



4- پرسهای هیدرولیكی :

پرسهای هیدرولیكی كه بوسیله روغن تحت فشاركار می كنند دارای یك سیلندر دوكاره هستند كه میله پیستون و ضربه زن آن به طور یك پارچه ساخته می شود با ارسال روغن پر فشار (توسط پمپ) به هر یك از مجراهای طرفین سیلندر  مزكور ضربه زدن شروع به جركت نموده بالا و پایین می رود.

تناژ این پرسها بین 50 تا بیش از 60000 تن متغیر است ضمناً پرسهای مزبور قادرند تناژ كامل خود را در هر وضعیتی از حركت بر روس قالبه دو قطعه كار اعمال نمایند . همچنین طول حركت ضربه زن آنها تا هر نقطه ای از مسیر پیستون قابل تنظیم است و با تغییر دادن فشار روغن تناژ آنها می تواند كم و زیاد گردد پرسهای مزبور مناسبترین وسیله ای برای فرمكاری بوده و امروزه قویترین پرسهائیكه ساخته می شود از نوع هیدرولیكی هستند .

پرسهای مكانیكی و طبقه بندی آنها

1-برحسب تعداد ضربه زنها :

پرس یك ضربه یا یك عمل : پرسر یك ضربه با یك كشوئی می تواند بوسیله یك یا چند شاتون حركت كرده روی پایه های مختلفی سوار شود. با كمك یك وسیله فشاری كه در زیر صفحه پرسی نصب می شود , می توان این پرس ها را در حالت (دو ضربه در جهت پایین ) بكار برد .

پرسی دو عمل : مانند دارای دو كشوئی با فرمان مستقل است كشویی یا ضربه زن خارجی (دو ضربه از طرف بالا ) كه روی ریلهای بدنه هدایت    می شود دارای یك نقشی كمكی است (گرفتن ورق بریدن و غیره), در حالیكه كشوئی مركزی موسوم به غواصی كه در داخل كشوئی خارجی جابجا می شود عملیات اصلی پرسكاری را انجام می دهد .

پرس دو عمل بوسیله چرخهای دنده ای , بازوهای مفصلی یا لنگرها كه كشویی خارجی را در تمام مدت كار كردن غواص ثابت نگه می دارند فرمان داده می شود .

پرس سه عمل : پرس دو عمل بوسیله سومین كشویی كه در زیر صفحه تحتانی قرار گرفته و در جهت عكس دو كشوئی دیگر (از پایین به بالا )كار می كند كامل می گردد مورد استفاده این پرس از نوع قبلی كمتر است .





حفاظت كننده ها :

حفاظت كننده های ثابت یا متغیر كه نوع متغیر آنها از پرس جدا یوده یا قبل از ضربه زن پایین می آید .برای حفاظت دست كارگر نیز حفاظت كننده هایی تعبیه شده كه به طرق مختلف می تواند وظیفه خود را انجام دهند .

1-       حفاظت كننده بوسیله كلاچ الكتروپنوماتیك : دور كردن دستهای كارگر بوسیله حركت دادن الزامی و با هم قطع و وصل كننده ها كه فرمان پرسی را به عهده دارند .

2-       حفاظت كننده الكتریكی : بدین ترتیب است كه دسته هایی از شعاهای نورانی روی یك سلول فتوالكتریك تابانده می شود , اگر یك از شعاعها بوسیله دست كارگر قطع شود پرس حركت نكرده و اگر در حال حركت هم باشد متوقف می گردد .

پرسهای هیدرولیك و طرز كار آنها :

پرسهای هیدرولیكی یا به عبارت دیگر پرسهایی كه بوسیله روغن تحت فشار می كنند . در این نوع ماشینها مخصوصاً با پرسهای قوی و نیرومندی برخورد می كنیم كه دارای بسترهایی با ابعاد بزرگ هستند ولی در میان آنها انواع كوچك و متوسط هم وجود دارد .برای آشنایی بیشتر به طرز كار اینگونه پرسها شماتك ساده كه مربوط به یك پرس هیدرولیك است معرفی نموده شرح مختصری درباره آن خواهیم داد .

 درداخل یك پایه و سكو كه كه بوسیله چهار ستون محكم به هم وصل شده بستر در برگیرنده ابزارها سوار شده است .

ستونها برای هدایت بستر ماشین بكار می رود در بالای سكوی پمپها مخزن روغن و لوله های انتقال دهنده نصب شده اند . در پایین آمد سكوی در برگیرنده سمبه گیر به پیستون بزرگ مركزی و در بالا رفتن آن به دو ستون كمكی فرمان داده می شود . چهار ستون پایین آوردن صفحه را كه بوسیله سكوی در برگیرنده ابزار بالا می رود به عهده دارد , فشار صفحه بوسیله چهار ستون فشاری بر وسط صفحه ابزار گیر اعمال می شود . در پرس هیدرولیك حركات به ترتیب زیر صورت می گیرد :

الف – پایین آمدن سریع ورق گیر و مگه داشتن آن بوسیله یك ثابتی كه قابل تنظیم است .

ب- پایین آمدن سریع سمبه تا آنكه در تماس با ورق در آید .

ج- پایین آمدن آرام سمبه در طول مرحله فرم گیری

د- بالا رفتن سریع سكوی ابزارگیر كه ورق گیر را با خود برده و در موضع اولیه اش قرار می دهد .

تذكر : پمپها قادرند روغن را به سرعت تحت فشار خیلی زیاد برسانند و مقدار آن را برای سرعتهای مختلف فرمكاری تغییر دهند .

مقایسه پرسها : پرسهای مكانیكی معمولیتر سریعتر و ارزان تر از پرسهای هیدرولیكی هستند ولی عیب آنها این است كهه در طول مدت فرمكاری    نمی توانند فشار و سرعت ثابتی داشته باشند بر عكس پرسهای هیدرولیكی با فرمی فوق العاده ای كار می كنند , تنظیم كورس , فشارو سرعت آنها با آسانی مسیر است .

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی انواع پرسها , پژوهش بررسی انواع پرسها , مقاله بررسی انواع پرسها , دانلود تحقیق بررسی انواع پرسها , بررسی انواع پرسها , پرس

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر